Kávu starostlivě pražíme na kvalitním stroji turecké výroby, kde jsou kávová zrna zahřívána pomocí plynových hořáků s možností kontroly cirkulace vzduchu. Emise a pachy vznikající při pražení jsou následně likvidovány v moderním dopalovacím zařízení, které je schopno odbourat cca 95 - 99 % pevných částic a odéru, do ovzduší tedy proudí prakticky jen vodní pára a celý proces pražení ekolocicky velmi šetrný, přátelský je také vůči našim přímým sousedům.
Jednodruhové kávy pražíme podle potřeby v podstatě na dvě síly pražení (u různých typů káv se může profil pražení lišit):
City (střední) - kávová zrna jsou světlejší, chuť kávy je osobitější a převažuje nad příchutí danou pražením, je vhodná a oblíbená pro přípravu překapávaných káv (drip) a různých dalších alternativ (french press, džezva i klasický český "turek"). Takto upražené kávy jste schopni poté, co se do nich vpijete, rozeznat jednu od druhé podle svých chuťových charakteristik.
Full City (silnější střední) - káva je pražená o něco více, chuťová osobitost kávy je lehce potlačena chutí praženou tak, že jsou obě chuti v rovnováze. Pocit kyseloasti je nižší, káva je nahořkle sladší. Používá se do strojů i na alternativy (jde o to, co komu více chutná).
Pro ty, kteří holdují kávám italského typu Espresso, připravujeme směsi, které pražíme na sílu:
Vienna Roast (vyšší stupeň praženosti) - káva má více praženou příchuť, pocit kyselosti je nízký a je vhodná do kávovarů pro přípravu italského espressa a jeho modifikací, kapučína, mléčného nápoje laté. K přípravě alternativ (překapávané kávy, klasického "turka" apod.) se pro vyšší hořkost příliš nehodí, i když každý má jiné preference..
Momentálně máme v repertoáru dva unikátní typy espresso směsí, které připravujeme dle vlastní receptury a mícháme v poměru, který jsme si sami zvolili tak, abychom zákazníkům mohli představit něco zajímavého. Jsou to:
Espresso Thailand Royal (100% arabica)
Espresso Indonesia (100% arabica)